Kalender

SAFE ROADS FOR MALAWI ❤️

Begin 2018 gingen we met een 20-tal Jong-Humania’s op rondreis in Zambia en Malawi. We maakten er kennis met de Tongole Foundation die samen met de lokale gemeenschappen de levensstandaard voor zoveel mogelijk mensen wil verbeteren. Veel mensen in de regio leven, net als de rest van het land, in extreme armoede en moeten leven van minder dan een dollar per dag.
 
Dankzij de opbrengst van onze Wokdag en Bowls for Charity konden we in 2019 - 2020 de renovatie van een schooltje steunen. Dit jaar starten we samen een project rond verkeersveiligheid op.
 
In Malawi vormen verkeersongevallen de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren van 5 tot 29 jaar. Ze doden meer dan malaria. De strijd voor verkeersveiligheid zou daarmee een nationale prioriteit moeten zijn. Helaas is er, zeker buiten de grotere steden, nog steeds veel nood aan bewustmaking, educatie en aangepaste verkeersinrichting.
 
Meer dan driekwart van alle schoolkinderen lopen naar school, soms zelfs tot 6 kilometer per dag.
Ongelukken komen vaak voor omdat kinderen moeten oversteken waar geen oversteekplaatsen voor voetgangers of verkeersborden zijn.
 
Na overleg met lokale partners willen we deze zaken samen realiseren:

  • het creëren van veilige oversteekplaatsen op wegen in de buurt van scholen
  • het onderwijzen van kinderen over verkeersveiligheid
  • het onderwijzen van verkeersregelaars en het vergroten van het algemene bewustzijn over verkeersveiligheid
  • samenwerken met de verkeerspolitie en het directoraat Verkeersveiligheid ifv de plaatsing van verkeersborden

 

GOODIES FOR CHARITY ❤️

Natuurlijk zouden we het liefst van al weer samen met jullie rond tafel of aan de toog zitten om middelen in te zamelen. Maar we zouden HJ niet zijn als we daar geen andere oplossing voor hebben. We doen een warme oproep om onze actie te steunen door leuke en lekkere dingen te bestellen. Want samen alles geven voor een mooi project, dat is ook HJ!
 
Bestel voor maandag 15 maart een of meerdere goodies for Charity via deze link en steun ons project in Malawi.

  • Verjaardagskalender (€10/stuk): een handige verjaardagskalender met een selectie van de mooiste foto’s door onze HJ’ers op rondreis in Malawi.
  • Fluorugzakje (€5/stuk): een uniek rugzakje van oude PKP-fluovestjes, handgemaakt door upcycling modeontwerper Jordy Vaesen.
  • Flavours (€8/pakket): een kleurrijk pakket met een snack en 3 limonades - biologische sapjes met typical flavours from Africa.
  • Safari light (€12/pakket - selectie door Kelder35): pakket van vier lichte biertjes in het thema van een Afrikaanse safari.
  • People in Africa (€20/pakket - selectie door Kelder35): ontdekkingspakket van zes unieke biertjes.
  • Animals (€20/pakket - selectie door Kelder35): pakket van zes biertjes met beestige namen.

 

Na bestelling krijg je een mailtje met meer info over de betaling. Je kan je bestelling ophalen op HJ (elke vrijdag of op afspraak) of we proberen thuis te leveren via een van onze vrijwilligers (afhankelijk van de regio).